Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Chileense blauwe bessen stijgt

Tijdens de recente jaarlijkse vergadering van de Chileense Blueberry Committee (CBC) werd gemeld dat de productie in de loop van het seizoen 2015/16 zal blijven groeien. De CBC verwacht dat de wereldwijde export van verse blauwe bessen zal liggen rond 100 en 110 miljoen kg, wat resulteert in een toename van 7 tot 19% ten opzichte van de export van 92 miljoen kg van vorig seizoen.
Noord-Amerika is veruit de grootste exportmarkt voor Chileense blauwe bessen met 67% van de Chileense export van blauwe bessen in het seizoen 2014/15. Europa beslaat slechts 23% van de Chileense export en Azië slechts 10%.Chili is doorgegaan met de ontwikkeling en diversificatie van zijn wereldwijde markten, maar Noord-Amerika blijft een belangrijke strategische markt voor de Chileense blauwe bessen, stelde Andrés Armstrong, directeur van het Chileense Blueberry Committee. "Blauwe bessen zijn een compleet pakket met veel smaak, gemak en een sterk voedingsverhaal. De Noord-Amerikaanse vraag naar de bessen blijft stijgen en we zijn gemotiveerd om deze enorme markt te voorzien."

Karen Brux, directeur van de Chileense Fresh Fruit Association, merkte op dat de marketingplannen voor de VS en Canada worden verwerkelijkt. "Net als in voorgaande jaren zullen we 'trade marketing' op maat aanbieden voor de ondersteuning van de behoeften van onze importeurs, groothandelaren en retailers. Met de financiering van het CBC en ProChile (Chili's agentschap voor de promotie van export) ontwikkelen we de meest geschikte instrumenten om de verkoop van de Chileense blauwe bessen te bevorderen, gepaard met instore promoties, partner demo's, social media-wedstrijden of andere tactieken."Chili wil de productie van blauwe bessen verder uitbreiden. Momenteel reikt het areaal tot 15.900 hectare. In 2014/15 exporteerde Chili een totaal van 34,1 miljoen dozen, waarvan 19 miljoen naar Noord-Amerika. In 2015/16 zal de export naar deze markt naar verwachting de 20 miljoen dozen overtreffen. De eerste exportpiek wordt qua timing hetzelfde als in 2014 met een verwachte export van 4 tot 6 miljoen kg voor week 49 of 50.

Volgens de CBC vindt de toonaangevende productie van blauwe bessen plaats in Maule. De regio verwacht een stijging van 35% en zal dit seizoen voor een bedrag van 108 miljoen euro blauwe bessen exporteren. Maule wordt gevolgd door de regio Bio Bio met een verwacht totaal van 95 miljoen euro (8% stijging) en de regio La Araucania met een export van 32 miljoen euro aan blauwe bessen: een stijging van 6% ten opzichte van vorig seizoen.

Voor meer informatie:
Karen Brux
Chilean Fresh Fruit Association
Tel: +1 (650) 654-0777
Email: kbrux@fruitsfromchile.com
www.chileanblueberrycommittee.com
Publicatiedatum: