Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vorst treft Poolse appelteelt



Vorst heeft vannacht huisgehouden in de Poolse fruitteelt onder Warschau. Gradsystem, verkoper van hagelnetten bij de Poolse fruittelers, plaatste onderstaande foto's op sociale media. Telers verwachten dat de vorst van vannacht nog voor weinig schade in het fruit zal zorgen, maar voor vannacht worden nog lagere temperaturen verwacht.



Andere telers vertellen echter dat de vorst erg regionaal was en dat deze temperaturen normaal zijn voor de tijd van het jaar. Eind oktober is de gevaarlijkste temperatuur voor de Poolse appels. "De komende nacht wordt er tot -3 graden verwacht, daar kunnen de appelen prima tegen. In de loop van de dag bereikt de temperatuur de 10-15 graden en dat is prima voor de kleuring van het fruit."



in boomgaarden zonder irrigatie en waterbronnen. De modernere en vaak grotere telers hebben hier minder last van. Over het algemeen vallen wel veel appelen kleiner uit, vanwege het gebrek aan waterbronnen bij kleinere telers.
Publicatiedatum: