Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen bezoeken appelsector Washington

Nadat China afgelopen voorjaar de markt openden voor alle Amerikaanse appelen, bezoeken Chinese importeurs de Amerikaanse staten Washington en Oregon om meer te weten te komen over de hardfruitsector aldaar. De Washington Apple Commission en de Northwest Pear Bureau zetten samen de handelsmissie op, die klanten en belangrijke importeurs uit Shanghai, Beijing, Guangzhou en Dalian bij elkaar bracht.


In Washington bezocht de groep boomgaarden en verpakkingsstations in Wenatchee en Yakima. Daar zagen ze de oogst en proefden de vele soorten appelen, die de telers in Washinton te bieden hebben. De evenementen in beide steden gaven de exporteurs in Washington de gelegenheid tot één-op-één contact met de deelnemers om de toekomst te bespreken."We denken dat China in de toekomst de op drie na grootste markt kan worden voor de Washington appelen," zegt Todd Fryhover, president van de Washington Appel Commissie. "In aanvulling op de tour voor importeurs hadden we ook activiteiten met grote retailers uit heel China heen en namen ook deel in e-commerce promoties."

Na jaren van onderhandelen bereikten de Chinese en Amerikaanse overheid in mei 2015 een akkoord over de toegang van alle appelrassen tot de Chinese markt. Gedurende het seizoen 2014-15 wat eindigde op 31 augustus werden er zo'n 31 miljoen 40-lb dozen appelen uit Washington naar China verscheept. De directe en indirecte export had een waarde van ongeveer $53 miljoen dollar.


Van oudsher wordt een derde van de Washingtonse appelen geëxporteerd naar ongeveer 60 landen. De internationale positionering wordt verzorgd door WAC, een organisatie die door de telers zelf wordt gefinancierd.

Meer informatie:For more information:
Rebecca Lyons
Washington Apple Commission
Tel: +1(509)663-9600 x241
Email: [email protected]
www.bestapples.com
Publicatiedatum: