Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst zoete aardappelen North Carolina valt in het water

Tholen - Als gevolg van langdurige regen in North Carolina zijn telers al twee weken niet in staat om hun zoete aardappelen te oogsten en dat kan leiden tot een aanzienlijke opbrengstdaling. Met de traditionele novembervorst in het vooruitzicht houden de telers hun hart vast. "De regen veroorzaakt veel vertraging en we hebben minimaal een droge week nodig voor we het land weer op kunnen", vertelt Steven Ceccarelli van Farm Fresh Produce. "Als we geluk hebben, kunnen we in drie weken de oogst binnenhalen voor de vorst zijn intrede doet."


Steven Ceccarelli van Farm Fresh Produce kijkt uit naar de oogst in de nu nog lege voorraadbakken

Steven schat in dat slechts 20% van de zoete aardappelen in North Carolina zijn geoogst. Omdat veel velden onder water staan en er ook de nodige rot opgetreden is, verwacht hij dat de opbrengsten aanzienlijk lager zullen uitvallen. "We doen wat we kunnen, ook in ongunstige weersomstandigheden."

"Sommige telers hebben de zoete aardappelen op zandgrond staan, waar het water makkelijk kan worden afgevoerd, maar op andere percelen lopen de trekkers vast. Per perceel is de situatie verschillend, dus de balans zal later opgemaakt worden, maar dat de opbrengsten aanzienlijk zijn gedaald, staat wel vast."

Voor meer informatie:
Steven A. Ceccarelli
Farm Fresh Produce
Tel: +1 910-508-8933
[email protected]
www.farm-fresh-produce.com