Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eetbare coating houdt avocado's groen

NatureSeal in Connecticut, een dochteronderneming van RPM International, heeft een eetbare formule ontwikkeld, die avocado's en guacamole tot vier uur lang buiten de koeling fris en groen van kleur houdt en gekoeld bewaard zelfs tot drie dagen lang.De formule was aanvankelijk uitsluitend voor de foodservicesector beschikbaar. NatureSeal for Guacamole & Avocado en NatureSeal for Fresh-Cut Produce zullen echter vanaf volgende week voor de consument verkrijgbaar zijn op www.natureseal.com. Tot die tijd kan men de producten telefonisch bestellen op 1-800-344-4229. Beide producten kosten €9,80 per doos van vijf stuks.

RPM zal de avocadoformule deze week tijdens de jaarlijkse vergadering aan zijn aandeelhouders presenteren. De eetbare coating is, evenals de overige NatureSeal producten, neutraal van smaak, geurloos en vrij van allergenen en sulfiet. Verder is het product koosjer en halal. Hoewel sulfiet gewoonlijk toegepast wordt om het bruin verkleuren tegen te gaan, heeft het bedrijf gezocht naar een gezonder alternatief dat vrij was van allergenen.

NatureSeal for Fresh-Cut Produce zorgt er voor dat de kleur van vers gesneden appelen, peren, steenfruit, wortelen en bleekselderij tot vijf dagen in de koelkast behouden blijft zonder dat het de smaak aantast.

Met NatureSeal for Guacamole & Avocado behouden gesneden avocado's, (12 uur in de koelkast), en guacamole-bereidingen,(afgedekt, drie dagen in de koelkast), hun kleur. Hierdoor kunnen avocado's tot wel acht uur van tevoren schoongemaakt en gesneden worden voor toepassing in salades en sandwiches. 

Kijk op www.natureseal.com voor meer informatie.
Publicatiedatum: