Plastic verpakking kan verspilling tegengaan

Plasticfabrikanten in de EU en hun cliënten staan onder continue druk om de hoeveelheid plastic, die in verpakkingen wordt gebruikt te verminderen, zeker sinds de EU-richtlijn uit 2004. Onderzoek van de Oostenrijkse duurzaamheidsdenktank Denkstatt geeft echter aan dat een slimme manier van het gebruik van plastic in voedselverpakkingen juist verspilling en afval kan reduceren. 

Françoise Gerardi, manager van de French Plastic and Flexible Packaging Association, geeft aan dat het terugdringen van zowel voedselverspilling als plasticafval een prioriteit is voor de sector. "We nemen het probleem serieus en moeten landen, die nog geen (plastic) terugwin-systeem hebben actief aanmoedigen. Terugwinning en recycling is erg belangrijk."

Denkstatt is voorstander van een andere benadering. Uit de studie van de denktank blijkt hoe plasticverpakkingen beschadiging en besmetting van voedsel voorkomt. Het vormt een barrière voor vocht en zuurstof en het verlengt de houdbaarheid. Zo kan voeding vacuüm of op een andere manier beschermd bewaard worden. Denkstatt stelt voor om verpakkingen meer te optimaliseren om zo verspilling en afval tegen te gaan. 

Klik hier om verder te lezen op plasticnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.