Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MotracLinde presenteert volledig geautomatiseerde stapelaar op Logistica

Door toenemende concurrentie is efficiëntie en snelheid geboden. MotracLinde biedt dit in de vorm van een volledig geautomatiseerde stapelaar (L12), die zelfstandig zijn weg door het magazijn vindt en het Dynamic Mast Control (DMC). DMC neutraliseert schommelbewegingen, die ontstaan bij het heffen. Daardoor kan de chauffeur tot 30 seconden sneller en veiliger met ladingen op grote hoogten werken. Op Logistica kunt u zelf de handlingsnelheid van zowel het DMC als de AGV ervaren en zien welk rendement dit voor uw bedrijf kan opleveren.Veiligheid
MotracLinde blijft zoeken naar manieren om het werken met heftrucks zo veilig mogelijk te maken. Op Logistica 2015 vindt u de E20 truck met de Blue Spot en Linde Safety Pilot. De Linde Safety Pilot is een uniek display-systeem dat de heftruck chauffeur ondersteunt. Bij gevaar zet het systeem automatisch de truck volledig stil. Ook de unieke gele wielmoeraandrijving vindt u op de MotracLinde stand.

Innovatie
Linde beperkt haar ecologische voetafdruk door trucks te maken die 99% recyclebaar zijn. Ook heeft zij de Lithium-Ion techniek geïntroduceerd op magazijntrucks als de T16. Deze techniek verbruikt tot 30% minder energie en zorgt voor een efficiënte energieopslag. De batterij is makkelijk verwisselbaar. Het eenvoudige systeem bespaart tijd, zodat u snel verder kunt met de productie. Innovatie is ook duidelijk merkbaar op de E80 truck. Deze truck is de enige elektrische heftruck in zijn soort die 8 ton kan heffen. De E80 heeft een ruime, lichte cabine en een panoramadak van gepantserd glas voor onbelemmerd zicht naar boven. De volledige hefcapaciteit blijft behouden tot maximale hefhoogte. Een andere innovatie is de combi-truck. Deze truck wordt modulair gebouwd en volledig naar de wens van de klant. Ook heeft de combi-truck unieke kenmerken, zoals veiligheidsdeuren van glas. Op de stand is de combi-truck in werking te zien in een speciale demo-ruimte van Begra magazijnstellingen, de partner in magazijninrichting van MotracLinde.

Prijzen
De Linde-producten hebben veel internationale prijzen gewonnen. Afgelopen jaar won de Linde P60-80/W08 trekker de "Red Dot Design Award". De Linde Safety Pilot won de Safety Award 2015. "Met de ontwikkeling van de Linde Safety Pilot, heeft Linde een belangrijke rol gespeeld in het helpen verminderen van het risico op ongevallen en letsel bij gebruikers van heftrucks. Het is een primeur in onze industrie", aldus Fork Lift Truck Association Chief Executive Peter Harvey.

Optimale continuïteit tussen proces en chauffeur

Naast veiligheid, staat comfort voor de chauffeur voorop. Bij MotracLinde wordt ieder type truck daarom aan 800 testuren onderworpen. Naar aanleiding hiervan wordt het ergonomisch ontwerp steeds aangepast. Linde-heftrucks hebben een kleiner, ovaal, stuurwiel met stuurknop, om de armbeweging van de chauffeur zo kort mogelijk te houden. Hiermee wordt het risico op armblessures verkleind. Verder hebben de trucks een optimale schokdemping om de chauffeur volledig te ondersteunen. Ervaring leert dat wanneer men eenmaal met een Linde truck gereden heeft, nooit meer anders wilt. Ervaar zelf de optimale ergonomie van de Linde-heftruck op de MotracLinde-stand.

Meer informatie:
MotracLinde
Robin Klopper
T: +31 (0) 88 73 77 800
E: [email protected]
www.motraclinde.nl


robin.kl
Publicatiedatum: