Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kris Wouters, Wouters Fruithandel:

"De hardfruitsector moet waken voor overdreven optimisme"

Tholen - Appelen worden nog volop geplukt, maar de perenoogst is binnen. Het seizoen startte met vrij goede perenprijzen, maar de afgelopen drie weken zijn ze sterk gezakt. Dit vertelt Kris Wouters van Wouters Fruithandel. Hij vindt dat de sector moet waken voor overdreven optimisme. "We moeten beseffen dat er een grote oogst is. Momenteel is er bij veel telers onvoldoende frigoruimte en er zijn ook te weinig palloxen."Vorig jaar deel niet geplukt
Hij geeft aan dat veel telers denken dat er na vorig jaar niets meer mis kan gaan. "De realiteit is dat we met een grote oogst zitten. Vorig jaar is er een deel van het volume niet geplukt om verschillende redenen waaronder de boycot. Dit jaar is alles geplukt. Daarnaast missen we nog steeds onze grootste afnemer." Er hangen op dit moment nog veel appelen aan de bomen. "De appel kleurt goed dit seizoen, dus er gaat minder naar de industrie. De totale appeloogst is misschien kleiner, maar we hebben zeker evenveel als vorig jaar in de frigo's."

Kris vervolgt zijn verhaal over de situatie in de perenmarkt: "In het begin van het seizoen was er een groot prijsverschil tussen de dikke en kleine maten. Nu is dat verschil er amper meer. De 65 plussers zijn bijna even duur dan de 60-ers. Dit komt doordat het aanbod van dikkere peren is toegenomen sinds het begin van het seizoen. Het zijn dus met name de dikke peren die in prijs zijn gedaald."

Voor meer informatie:
Kris Wouters
Wouters Fruithandel
Kasteellaan 21
3454 Rummen - Belgiƫ
Tel: +32 11586190
Fax: +32 11581041
www.woutersfruit.be