Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CocoBomb slaat gat in Europese markt voor jonge kokosnoten

Tholen - Mick Zwolle ontdekte op vakantie in Thailand iets wat hij in Nederland miste: zoet kokoswater, vers uit de noot. Terug in Nederland overtuigde hij zijn compagnon Enzo om de Thaise exoot te importeren naar Europa. CocoBomb was een feit. "Bij de import richten wij ons vooral op het Thaise soort Nam Hom. De jonge noot van dit soort is wereldwijd het meest populair vanwege zijn ongelooflijk zoete en aromatische smaak" meent Mick.


Mick en Enzo importeren Thaise kokosnoten

Hij erkent dat de jonge kokosnoot wat consumptie betreft een gecompliceerde vrucht is. "Take-away en ready-to-eat is populair, maar de consument wil ook superfoods en raw. Aan die vraag komt onze jonge kokosnoot tegemoet. Er wordt helemaal niets aan bewerkt dus alle goede stoffen blijven behouden. Daarnaast kunnen we ook tools meeleveren die de consumptie zo makkelijk mogelijk moeten maken. Die leveren we ook bijvoorbeeld voor verkoop in de retail."

Jaarrond
De jonge kokosnoten komen rechtstreeks van de teler uit Thailand. Daar worden de kokosnoten jaarrond geproduceerd. "Dit is belangrijk omdat we ook jaarrond willen aanbieden. Thailand kent echter wel een droge zomer. Dat resulteert in kleinere kokosnoten en samen met de stijgende populariteit in de zomermaanden zorgt dit voor een hogere prijs." aldus Mick. Op korte termijn gaat de Amsterdamse ondernemer ook aan de slag met een biologische variant." Het fruit komt na de pluk gekoeld naar Amsterdam en vanaf daar biedt CocoBomb het fruit zo vers mogelijk aan. "Om de versheid te waarborgen laten we vanaf november om de twee weken een vracht overkomen. Daarnaast adviseren wij de klanten de noot binnen twee weken te gebruiken."

Netwerken
CocoBomb begon met leveringen aan de horeca maar voorziet ook steeds meer retailers en groothandelaren in de Benelux, Duitsland, Engeland en Scandinaviƫ van hun jonge kokosnoten. "Er is eigenlijk nog vrij weinig kennis over de Nam Hom-soort. Door intensief netwerken willen wij ons product onder de aandacht brengen bij de handel zodat ze we in top-of-mind zitten als ze overwegen om de jonge kokosnoot in het assortiment op te nemen. Ook gaan we vanaf november leveren aan handelaren in exoten. Naast ons eigen CocoBomb merk kan dit ook onder private label."

Meer informatie:
CocoBomb

Mick Zwolle
E: mick@cocobomb.nl
T: 06 25 46 25 90
www.cocobomb.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©