Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongarije bouwt nieuw logistiek centrum

Op 14 hectare nabij Szeged, Zuid-Hongarije, bouwt CBA een nieuw distributiecentrum voor groenten en fruit. De opening staat gepland voor mei 2016. Voor dit tijd wordt 9 miljard florint (28,9 miljoen euro) geïnvesteerd in de bouw. Het centrum moet 100 arbeidsplaatsen opleveren.

De directeur van CBA erkent dat er niet kostenefficient gewerkt wordt. De nieuwe faciliteit moet de oude infrastructuur vervangen en voorzien in de distributie van lokale producten. De regio hoopt hiermee ook de banden met Servië en Roemenië te kunnen aanhalen.

Het plan is om het Europese, vooral Italiaanse, model van directe aankopen met snelle en moderne condities op te zetten. Daarmee moet de faciliteit de lokale landbouw stimuleren. Naast groenten en fruit moet er ook ruimte komen voor andere producten als verpakkingen, energie, zaden, gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest.

Publicatiedatum: