Vier soorten fruit die je de herfst doorhelpen

Het is oktober en dat betekent dat de herfst echt aangebroken is. We betreuren daarbij het gemis van zomerfruit als aardbeien en aalbessen, maar gelukkig kunnen we die op ons boodschappenlijstje vervangen door deze vier dingen die in oktober op hun best zijn.

Appelen: Natuurlijk kun je appelen heel het jaar door in de rekken zien liggen, maar in oktober zijn ze bij ons op hun best. Ze hoeven immers niet ingevoerd te worden uit andere streken, maar kunnen op hun best geplukt worden. Oktober is ook de maand waarop de wat onconventionele soorten in het seizoen zijn.

Peren: Samen met de appels komen ook de peren in het seizoen. Wil je een peer die zacht aanvoelt, veel smaak heeft en lekker sappig is? Dan is oktober daar de uitgelezen maand voor.

Druiven: "We hebben heel de zomer lang al druiven gegeten", horen we je zeggen. Inderdaad, druiven hebben niet bepaald een piekmaand in oktober, maar wie fan is van zoete druiven, koopt ze toch best in deze maand. Koelere nachten brengen immers de suiker naar boven in de vruchten, terwijl ze door de nog redelijk warme dagen nog steeds rijp krijgen. Zowel de rode als de groene zijn nu op hun zoetst.

Pompoenen: Halloween is in aantocht en dat betekent dat de pompoenen ook weer opduiken. Ook in november kun je ze nog krijgen en smaken ze nog heerlijk, maar deze maand zijn ze gemakkelijker te vinden, is de smaak op zijn best en zijn ze ideaal om er een lantaarn in te kerven.

Bron: Goed Gevoel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.