Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Chips zonder olie

DARE Puglia presenteert chips die geen vet opnemen. De aardappelen worden door middel van een gepatenteerd proces gedehydrateerd en in schijfjes gesneden. Door dit proces hoeven de schijfjes maar 25 seconde, de helft van de tijd die gewoonlijk nodig is, gefrituurd te worden. Aan de chips wordt geen zout toegevoegd. Dat kan de consument zelf naar eigen smaak doen.Het Distretto Tecnologico Agroalimnetare della Regione Puglia (DARE) heeft de behoeften van bedrijven gecombineerd met de bevindingen van onderzoekers om een nieuw product te creĆ«ren. 

De aardappelen zullen verwerkt worden door Farris, onderdeel van de Giardinetto coƶperatie. "De ontwikkeling van deze gezonde chips heeft twee jaar geduurd. Twee weken geleden werd de eindfase afgesloten met een sectortest," aldus voorzitter Giorgio Mercuri.

De chips kunnen in een gesloten zak 24 maanden bewaard worden. Vanaf het voorjaar van 2016 ligt de nieuwe snack in de winkel.

Publicatiedatum: