Tomaten: hoe kleiner, hoe gezonder

Het gezegde 'klein maar fijn' gaat ook op voor tomaten. In cherrytomaten zitten namelijk meer voedingsstoffen dan in grote tomaten. Ondanks de zoete smaak! Vanwege de zoete smaak vinden veel mensen cherrytomaten lekkerder dan gewone tomaten. Maar juist door dat zoetige denken we dat ze minder gezond zijn. Maar nou komt het: er zit ietsje meer suiker in cherrytomaatjes, maar indrukwekkend veel meer vitamines en mineralen.

Bijna twee keer zoveel vitamine C

Zo bevat een kerstomaat niet alleen bijna twee keer zo veel vitamine C, maar ook veel meer b├Ętacaroteen (die wordt omgezet in vitamine A) en lycopeen (een antioxidant) dan een gewone tomaat. Ook zit er meer foliumzuur in, een vitamine (B11) waar veel Nederlanders een tekort aan hebben. Daarnaast bevatten cherrytomaten meer magnesium, kalium en fosfor.

Verder geen verschil
Verder bevatten cherrytomaten net zoveel vitaminen en mineralen als gewone tomaten. Dus laat je niet misleiden door de zoete smaak. Lekkerder is niet per se ongezonder, integendeel in dit geval.

Bron: Margriet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.