Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
University of Florida, Institute of Food and Agricultural Sciences

Genetisch onderzoek naar betere blauwebessensmaak

Wetenschappers van het Insitute of Food and Agricultural Sciences van de Universiteit van Florida hebben onderzocht welke eigenschappen van de blauwe bes het best bij de consument in de smaak vallen. Met deze informatie kunnen zij gerichter kruisen en de smaak van het fruit verbeteren.

De onderzoekers oogstten 19 blauwebessenrassen en lieten deze door 30 panels testen. Vanwege de grote testgroep, 217 proefpersonen, waren de wetenschappers in staat de biochemische verbindingen te identificeren, die zorgen voor de karakteristieke blauwebessensmaak.

"Nadat we deze verbindingen hebben geïdentificeerd, stellen we vast welke van hen genetisch worden gereguleerd," aldus Jim Olmstead, leider van het onderzoek. "Deze verbindingen kunnen door kruising en selectie worden verbeterd."


Jim Olmstead, professor in de tuinbouwwetenschap  

Wetenschappers kunnen klonen maken van elk ras, zodat dezelfde plant - met dezelfde genetische kenmerken - in verschillende milieus kan groeien. "De omgeving waarin een plant groeit, kan zijn prestatie beïnvloeden. We willen daarom graag leren hoe elk ras het doet in verschillende milieus. Het liefst hebben we een plant die het in verschillende omgevingen hetzelfde doet, want we kunnen het milieu en het weer niet controleren."

Voor meer informatie:
Brad Buck
University of Florida
Tel: +1 352-294-3303
Email: [email protected]
Publicatiedatum: