Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geconsolideerde winst bij BelOrta: 1,4 miljoen euro

Dé groente- en fruitveiling BelOrta, hield donderdag 7 mei haar statutaire jaarvergadering op de maatschappelijke zetel te Sint-Katelijne-Waver. 2014 was het eerste werkjaar na de fusie tussen Borgloon en het in 2013 gevormde BelOrta (MV en Coöbra). De nieuwe fruitdivisie kwam door de Russische importban direct in zwaar weer terecht. Toch kon BelOrta positieve cijfers over werkingsjaar 2014 voorstellen.

Dankzij haar 1.350 groente- en fruittelers en 358 personeelsleden realiseerde BelOrta een geconsolideerd zakencijfer van ruim 427 miljoen EUR. Er werd een coöperatieve teruggave van 4 miljoen EUR gereserveerd. Na verwerking van deze teruggave aan de coöperanten wordt 'afgeklokt' op een geconsolideerde winst van 1,4 miljoen EUR. De aandeelhouders keurden het voorstel tot winstverdeling goed, waardoor 6% dividend op hun kapitaal zal worden toegekend.Gezonde financiële structuur

Met een solvabiliteitsratio van 30% heeft BelOrta een gezonde financiële structuur. BelOrta focust zich als coöperatie niet op winstmaximalisatie. De telers-aandeelhouders, net zoals de klanten, verwachten in de eerste plaats een lage kostenstructuur voor een maximale en kwaliteitsvolle service.

Een laag commissieloon (gemiddeld 2,27% netto over alle telers heen), betaalzekerheid en korte uitbetaaltermijnen, GMO-steun, ook op de hagel/oogstverzekering zijn en blijven ook naar de toekomst belangrijke troeven voor alle BelOrta telers.

Afscheid Jos Van Dessel

De algemene vergadering van BelOrta werd afgesloten met een drankje en een hapje, waarbij afscheid genomen werd van Jos Van Dessel als commercieel manager van BelOrta. Het management van BelOrta zal verdergaan in volgende samenstelling: Chris De Pooter (directeur), Filip Fontaine (directeur), Jos Craemers (directeur), Isabel De Blaiser (kwaliteitsmanager), Jo Lambrecht (commercieel manager), Rudy Luytens (operationeel manager), Jo Op de Beeck (financieel & HR manager), en Ludo Van Kelst (productmanager).

www.belorta.be

Publicatiedatum: