Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fotoreportage noviteiten en trends op FL 2015

Veel superfoods, verspakketten en mini-groenten

Granaatappel, granaatappelpitjes, granaatappelsap, granaatappeljam, granaatappelazijn. De granaatappel was duidelijk aanwezig op de Fruit Logistica in Berlijn dit jaar. Meeliftend op de superfood trend komen er ook nieuwe bedrijven bij, die inzetten op de granaatappelproducten. En hoewel de boerenkool volgens de berichten ook de status van superfood krijgt toebedeeld, leek deze groente de grote afwezige.


 
Groenten- en fruitchips waren dan weer wel volop aanwezig: bananenchips, appelchips, uienchips, zoete aardappelchips: van alles wordt chips gebakken.

Klik hier voor de fotoreportage

Verder waren er veel verse groentepakketten om soep, salsa of guacamole te maken. Bananen blijken steeds vaker per stuk te worden aangeboden en gekleurde groenten en mini-groenten zijn behoorlijk populair.



Op de beurs waren er bovendien weer genoeg producten, die elders heel gebruikelijk zijn maar in Europa nog weinig bekendheid hebben.

Klik hier voor de fotoreportage

Auteurs: Rudolf Mulderij en Colinda Smits