Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spruiten kunnen helpen tegen kanker

Spruiten kunnen als superfood ook kanker helpen bevechten, claimen geleerden. De kleine groente is een nutriëntrijke krachtbron. Enkel een kop van het voedsel bevat 240 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K1 en bijna 130 % van de dagelijkse vitamine C-inname, meldt de Daily Star.

Volgens onderzoek zijn ze een grote bron van vezels, mangaan, potassium, choline en vitamines-B. Het is bewezen, dat hun anti-oxidanten en andere fytochemicaliën vechten tegen chronische ziektes, inclusief een aantal soorten kanker, door kankercellen in het voorstadium te prikkelen tot zelfmoord.

Volgens een andere studie hebben mannen, die 5 weken lang dagelijks zo'n 1.5 kop spruiten eten, 28 % minder DNA-schade. De onderzoekers concludeerden, dat "het gebruik van kruisbloemige groente, ook spruiten, wellicht resulteert in minder kankerrisico". De uitkomst is bekendgemaakt in Carcinogenesis.
Publicatiedatum: