Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marcel Verbelen, directeur van Mabru, met pensioen

Met het vertrek van Marcel Verbelen wordt een belangrijke bladzijde omgeslagen voor de vzw Mabru en de Vroegmarkt van Brussel.


Links: Marcel Verbelen; rechts: Laurent Nys

De markt verlaten na 25 jaar carrière in dit "kleine dorp" dat de Vroegmarkt is, is niet
gemakkelijk. Zijn bijdrage tot de ontwikkeling van dit Brussels instituut, namelijk zijn bepalende rol in de oprichting van de vzw, wordt door actoren van de markt algemeen erkend, maar eveneens door de vertegenwoordigers van de Stad Brussel.

Het is in 1989 dat Marcel Verbelen, attaché bij het kabinet van de heer Fernand Lefère, toenmalig schepen van financiën, zich als technisch directeur bij het administratief team heeft gevoegd, belast met het beheer van de Vroegmarkt.
Tot dan beheerd door de financiële dienst van de Stad Brussel, organiseert de Vroegmarkt zich sinds 1992 onder de verantwoordelijkheid van de vzw Mabru, waarvan de organen zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van de handelaars en van de Stad Brussel.

Marcel Verbelen bevindt zich op die manier aan het hoofd van de vzw Mabru met als opdracht toe te zien op de goede werking ervan en deze zeer belangrijke socio-economische tool te dynamiseren. De Stad Brussel blijft de eigenaar van de 14 hectaren terrein en de daarop gevestigde gebouwen van de markt.

Marcel Verbelen is niet helemaal weg, want afgelopen september is hij als erelid verkozen van de World Union of Wholesale Markets (WUWM), waar hij reeds deel van uitmaakte als lid sinds 1991 en als lid van het Directiecomité sinds 2006.

De selectieprocedure van zijn opvolger is lopende, met de betrokkenheid van de voorzitter Laurent Nys en de leden van het Permanent Bureau van de vzw Mabru. De voorzitter hoopt de aanstelling van de volgende directeur te kunnen aankondigen in de lente van 2015.

Voor meer informatie:
vzw Mabru
Anicée Henin - Verantwoordelijke Communicatie
T: 02/215 51 69
F: 02/245 24 13
E: anicee.henin@mabru.be
www.mabru.be
Publicatiedatum: