Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tachograafkaarten één euro goedkoper in 2015

De tarieven voor tachograafkaarten (bestuurderskaarten, bedrijfskaarten en werkplaatskaarten) die worden uitgegeven door Kiwa Register gaan vanaf 1 januari met één euro omlaag. Ze kosten dan 99 euro exclusief btw. Staatssecretaris Mansfeld van Infrastructuur en Milieu heeft dit onlangs bekend gemaakt. Het is een eerste stap, vindt EVO, maar er is nog een lange weg te gaan voordat de prijs kostendekkend is.

Verzoek
EVO en TLN hebben eerder dit jaar het ministerie van Infrastructuur en Milieu verzocht niet in te stemmen met een tariefsverhoging naar 102 euro. De staatssecretaris heeft het tarief naar aanleiding van dit verzoek voor 2015 vastgesteld op 99 euro per kaart.

Kostendekkend tarief
EVO en TLN blijven zich in 2015 onverminderd inzetten voor een kostendekkend tarief voor tachograafkaarten. Eerder dit jaar bleek nogmaals uit onderzoek dat de tarieven 125 procent bedragen van de kosten, die worden gemaakt. EVO en TLN blijven bij het ministerie aandringen op langetermijnoplossing van dit probleem.

Exclusief btw
Het tarief van 99 euro is exclusief btw. Door in de aanvraagmodule bij KIWA Register te kiezen voor een verzamelaanvraag - dit kan ook bij de aanvraag van één kaart - kan het bedrijf de btw verrekenen. Tachograafkaarten zijn vijf jaar geldig en kunnen worden aangeschaft vanaf drie maanden voor de verloopdatum. De houder van de tacho-graafkaart krijgt geen herinnering als zijn kaart verloopt. Werkgevers en werknemers moeten hier zelf op letten.
Publicatiedatum: