Marokkaanse courgette-export week 50 -70%

Volgens het Andalusische Ministerie van Landbouw en Visserij is de Marokkaanse courgette-export met 70% afgenomen in week 50, van december 8 tot 14, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In dezelfde week heeft Marokko 898.000 kilo courgettes op de lokale markt verkocht, 30% meer dan in eerdere weken. De Marokkaanse courgette-oogst is recent beschadigd door overstromingen. In week 50 kon Marokko haar courgettes verkopen aan de EU voor €0,67 per kilo.

In dezelfde week heeft Marokko 3.6 miljoen kilo tomaten geëxporteerd tegen €0,83 per kilo. Voor de eerste keer dit jaar is de prijs van tomaten ongeveer gelijk aan de prijs van vorig jaar (€0,81 per kilo). Het volume van de tomatenexport is 60% lager dan het was eerder deze herfst en ook vorig jaar. Consumptie in de eerste helft van december was maar 30% van het totale Marokkaanse quota van 42.150 ton. In de maanden oktober en mei mag het land nog een extra 28.000 ton exporteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.