Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse courgette-export week 50 -70%

Volgens het Andalusische Ministerie van Landbouw en Visserij is de Marokkaanse courgette-export met 70% afgenomen in week 50, van december 8 tot 14, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In dezelfde week heeft Marokko 898.000 kilo courgettes op de lokale markt verkocht, 30% meer dan in eerdere weken. De Marokkaanse courgette-oogst is recent beschadigd door overstromingen. In week 50 kon Marokko haar courgettes verkopen aan de EU voor €0,67 per kilo.

In dezelfde week heeft Marokko 3.6 miljoen kilo tomaten geëxporteerd tegen €0,83 per kilo. Voor de eerste keer dit jaar is de prijs van tomaten ongeveer gelijk aan de prijs van vorig jaar (€0,81 per kilo). Het volume van de tomatenexport is 60% lager dan het was eerder deze herfst en ook vorig jaar. Consumptie in de eerste helft van december was maar 30% van het totale Marokkaanse quota van 42.150 ton. In de maanden oktober en mei mag het land nog een extra 28.000 ton exporteren.

Publicatiedatum: