Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge druivenprijzen in Spanje door Oud & Nieuw

In Spanje is de traditie dat met Oud en Nieuw 12 'geluksdruiven' worden gegeten om het nieuwe jaar in te luiden. Momenteel worden de laatste Vinalopó druiven geoogst. Ze zullen tegen volgende week worden vervoerd en worden verwacht erg populair te zijn tegen Nieuwjaar.


De productie is dit jaar 40% minder dan in eerdere jaren. Dit komt vooral door natuurlijke verschillen in de levensloop van de druivenranken: op een jaar met grote oogstvolumes volgt vaak een jaar met kleinere volumes. Doordat de vraag zal stijgen tegen Nieuw Jaar, zal niet aan alle vraag voldaan kunnen worden. Daarom zal de prijs dit jaar hoger liggen dan in eerder jaren.

Meer dan twee miljoen kilo druiven zullenmet Oud en Nieuw worden geconsumeerd en de Aledo uit de Vinalopó vallei is demeest populaire druif. Een andere populaire druivensoort is de Dominga, al isdeze langwerpiger en meer oranje gekleurd dan de Aledo. Een derde veel verkochtevariant, de Uvasdoce, komt uit Brazilië en Zuid-Afrika. Dit jaar wordt verwachtdat deze soort minder zal worden verkocht door haar hoge prijs. Druiven zijneen populair cadeau dat vaak wordt gegeven op diners en feesten in Spanje.

Voor meer informatie:

Estrella Miralles (Sales Director)
M: +34 655225286
estrella@uvasdoce.com

Miriam Cutillas (Marketing Manager)
M: +34 659670964
info@uvasdoce.com

UVASDOCE
Ctra. Monforte-Agost km. 6.9
Partida de las Norias nº 188, Spain
T: +34 965 620 125
www.uvasdoce.com


Publicatiedatum: