Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder resten van gewasbeschermingsmiddelen EU

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) schrijft in haar actuele rapport dat de belasting van levensmiddelen met resten van gewasbeschermingsmiddelen laag blijft, meldt de Duitse website Proplanta.de. Volgens het rapport bevatte 97% van alle monsters die onderzocht werden een lagere hoeveelheid aan resten van gewasbeschermingsmiddelen dan wettelijk toegestaan.

Voor de analyse werden in 2012 bijna 79.000 levensmiddelenmonsters in de EU evenals in Noorwegen en IJsland onderzocht. Met een percentage van 2,8% werd de grenswaarde bijzonder vaak bij broccoli overschreden. Daarna volgden bloemkool, druiven, paprika, aubergine, bananen en tarwe. Biologische producten waren slechts zeer zelden overmatig belast, namelijk in slechts 0,8% van alle gevallen. Op zo'n 85% van alle geteste biologische producten werden helemaal geen resten van gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen.
Publicatiedatum: