Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Garage verzamelt bruine bonen voor voedselbank

Overal in de provincie Drenthe worden acties op touw gezet voor de voedselbank. Scholen, verenigingen en politici doen mee. Maar ook veel plaatselijke ondernemers dragen hun steentje bij.

Bruine bonen

Klanten van garage Doorten in Gasselte krijgen een blik bruine bonen als ze hun gerepareerde auto komen halen. Ze mogen het blik meenemen naar huis, maar ze kunnen ook kiezen om het conservenblik achter te laten in de garage. Daar is een speciale hoek ingericht voor de voedselbank.

Positieve reacties

De garage krijgt veel positieve reacties: "Er is nog geen klant geweest die het blik meenam naar huis. Iedereen laat dus wat achter. Zelfs mensen van buitenaf komen hierheen om iets voor de voedselbank te brengen. De levensmiddelen gaan volgende week naar RTV Drenthe," aldus Gerwen Doorten van de garage.

Winterbork

Ook de ondernemersvereniging in Westerbork heeft niet stilgezeten. De ondernemers zamelden voor negenhonderd euro producten in. Zaterdag en zondag is er Winterbork in het dorp. Ook de opbrengst van de bingo die dan gehouden wordt, gaat naar de voedselbank.

Tussenstand

Op dit moment staan er 564 kratten levensmiddelen bij RTV Drenthe. Daarmee staat de teller op ruim tienduizend ingezamelde producten. De actie Samen voor de Voedselbank loopt nog tot en met vrijdag 19 december.


bron: RTV Drenthe
Publicatiedatum: