"AGF-verwerkende bedrijven ontzorgen van idee tot oplevering"

Wim de Rijder en Rutger Keurhorst starten Qreenno

Tholen - Wim de Rijder en Rutger Keurhorst zijn per 1 oktober gestart met Qreenno BV. Na jaren ervaring in de AGF-sector, hebben ze hun intrek genomen in de Watertoren in Goes, waar ze zich richten op engineering en projectmanagement van industriële installaties en gebouwen in de AGF-verwerkingsindustrie voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. De focus ligt hierbij voornamelijk op de verwerking van bulkgoederen als aardappelen, uien, wortelen, bieten, friet en chips, maar ook vanuit de fruitsector zijn de eerste aanvragen inmiddels binnen. "West-Europa zal een grote markt zijn, maar ook derdewereldlanden zijn enorm aan het opschalen. Ook zien we vanuit het Midden-Oosten steeds meer investeerders in de voedingssector stappen."


Wim de Rijder en Rutger Keurhorst voor de Watertoren

"Traceability, mechanisering en automatisering nemen een grote vlucht in de AGF-industrie. Hierbij lopen veel verwerkende bedrijven er tegenaan dat er verschrikkelijk veel verschillende componenten in één lijn zitten. Bij de overlap en aansluiting van de verschillende componenten gaat het relatief vaak fout. Projecten worden groter en complexer, waardoor het voor opdrachtgevers lastig is het overzicht te bewaren. Wil je een nieuwe verwerking/inpaklijn plaatsen, dan zit je gerust met tien leveranciers aan tafel", verklaart Wim.

"Voor veel bedrijven is het ondoenlijk om zelf die puzzel te leggen. Tot nu toe is er nog geen onpartijdige speler, die deze processen kan begeleiden", beaamt Rutger. "Ons doel is opdrachtgevers te ontzorgen op gebied van efficiënte en kosten-reducerende productie, zodat hij zich op zijn core-business kan focussen. Wij realiseren projecten vanaf het concept tot de uiteindelijke oplevering en het beheer. Denk daarbij aan zaken als laden en lossen, sorteren, traceability, op- en overslag, verpakken, producthandling, maar ook energiemanagement en subsidies."De afgelopen weken zijn de heren bij veel AGF-verwerkende bedrijven en hun leveranciers langs geweest en de reacties op de oprichting van Qreenno zijn enthousiast. "Onze onafhankelijkheid staat voorop en we zijn niet direct gerelateerd aan leveranciers. Iedere leverancier voert jaarlijks weer vernieuwingen en updates door en zo kunnen we naast de totaal-engineering onpartijdig de beste leverancier voor elke klant adviseren", vertelt Rutger.

"We kunnen organisaties kritisch doorlichten op hun efficiency. Vaak wordt er bij nieuwbouw van alles beloofd, maar of dit ook daadwerkelijk wordt nagekomen is een tweede. Er is nog geen enkel bedrijf wat doet wat wij doen. Wij bieden een luisterend oor en een kritische blik. De taal van de industrie, dat is onze taal. De kennis en ervaring in de verwerking, dat is onze kracht. Hoewel we merken dat er een grote vraag is naar onze diensten, willen we dit met een kleine groep mensen blijven doen. We gaan van opdracht naar opdracht. Juist in deze sector is face-to-face nog heel erg belangrijk", besluit Wim.Voor meer informatie:
Qreenno BV
Watertoren
's-Gravenpolderseweg 1
4462 CC Goes (NL)
+31 6 5478 2719
info@qreenno.com
www.qreenno.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven