Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Herwi Rijsdijk over ontwikkelingen ABC Westland:

"Nieuwkomers, zonnepanelen en interesse huurders Food Center Westland"

Tholen - "De handel trekt aan in Poeldijk", constateert Herwi Rijsdijk van ABC Westland Agri & Food tevreden. Er zijn dan ook de nodige ontwikkelingen op het terrein. Zo heeft de Duitse rijpspecialist en importeur Bratzler & Co haar intrek genomen in het voormalige pand van Van Rijn, zijn Satori Zwitserland en R&F import nieuwkomers, heeft Unifruit een eigen hal gekregen en is Vitaal Europe verhuisd naar een andere ruimere locatie.


Herwi Rijsdijk

Zonnepanelen
Daarnaast is de aanvraag van ABC Westland voor de plaatsing van 8.000 zonnepanelen op de nieuwbouwpanden toegewezen. "Als de financiering rond is, hopen we in 2015 met de installatie van start te gaan. Voor sommige bedrijven op het terrein voorzien de zonnepanelen in de vraag van buitenlandse klanten naar een betere CO2 footprint. De zonnepanelen zullen 2 MW energie produceren, wat op dit moment neerkomt op 20% van het verbruik van onze huurders. Dat zijn toch leuke ontwikkelingen!"Food Center Westland
Ook de bouw van het Food Center Westland op het ABC-terrein vordert gestaag. "De opleveringsdatum van 1 maart staat nog steeds", zegt Herwi. Food Center Westland profileert zich als het nieuwe overdekte AGF-groothandelscentrum, dat zich richt op de groentedetailhandel, horeca- en cateringbedrijven. In de eerste fase worden er achttien units gebouwd, waarvan er inmiddels veertien zijn vergeven aan acht verschillende huurders.Verkoopunits kunnen vanaf 110 m2 gehuurd worden, desgewenst met koelcel en kantoor voorzien van pantry en toilet. "Er is zowel interesse van bedrijven, die al op het terrein gevestigd waren als daarbuiten. Sommige bedrijven tasten nog even af en wachten nog op andere schapen die over de dam komen, maar die komen er zeker", vertelt Herwi.Hij wil het nieuwe Food Center Westland een moderne uitstraling geven. "Door de gevels mooi te bestickeren, moet het er 'top of the bill' uitzien. Nu worden op groothandelsmarkten openingstijden gehanteerd, die voor de jonge generatie niet meer vol te houden zijn. Uit vraag van onze huurders hebben we als openingstijd dan ook 5.00 uur aangehouden. Verder willen we de kracht van het cluster goed gaan uitnutten, zoals met een gezamenlijke website waar ook de aanbiedingen op vermeld staan en een thuisbezorgservice. Dit past prima binnen de internettoekomst en samen staan we sterk!"

Voor meer informatie:
ABC Westland Beheer
Herwi Rijsdijk
ABC Westland 140
2685 DB Poeldijk
T 0174-289282
F 0174-289075
E [email protected]
W www.abcwestland.nl