Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Johnny Barnes (ASPMI): "Komende jaren ongekende exportgroei voorzien"

VS stuurt dit jaar 17% meer zoete aardappelen naar Europa

De export van Amerikaanse zoete aardappelen is in de afgelopen vijf jaar gestegen met 80% tot een recordhoogte $ 95.000.000 (€ 77.000.000). Dit meldt de American Sweet Potato Marketing Institute (ASPMI). De export is sterk gestegen in regio's waar inspanningen worden gedaan voor de internationale marktontwikkeling. De export blijft ook stijgen dit jaar. 

"Er is geen twijfel dat de wereldwijde vraag naar Amerikaanse zoete aardappelen aan het stijgen is, zegt Johnny Barnes, voorzitter van ASPMI. "Dankzij onze inspanningen om de Amerikaanse zoete aardappelen te introduceren aan gezondheidsbewuste consumenten over de hele wereld, geloven we dat we een ongekende export zullen krijgen in de komende jaren."


ASPMI werd in 2013 opgericht om de unieke kenmerken van de Amerikaanse zoete aardappelen in binnen- en buitenland te bevorderen. Vooral op Europese markten is vooruitgang te zien. Het onderzoek toont aan dat de Amerikaanse zoete aardappel in Europa nog vrij onbekend is, maar wel bekender wordt. De export naar Europa heeft dit jaar 17% groei bereikt.

ASPMI maakt gebruik van administratieprogramma's van USDA Buitenlandse Agrarische Dienst (FAS) om de export in zoete aardappelen te bevorderen. Deze programma's, zoals de Emerging Markets Program (EMP) en Market Access Program (MAP), kunnen zorgen voor nieuwe markten. "De meeste zoete aardappelen worden geproduceerd door kleine tot middelgrote familiebedrijven, merkt Barnes op. "De fondsen van EMP en MAP geven alle nodige hulp om toegang te krijgen tot nieuwe exportmarkten," voegt hij eraan toe.

Voor meer informatie:
American Sweet Potato
Postbus 281
8250 AG Dronten
Tel: +31 321 387 933
pem@phaff.com

Publicatiedatum: