Van haar Spaanse leverancier Kernel heeft Smeding een mix van mini witte- en paarse bloemkool, romanesco en broccoli verkrijgbaar. In een vallei in het Spaanse Almeria, midden in het natuurpark van Cabo de Gata, teelt Kernel groenten en fruit. Kernel is gespecialiseerd in baby- of minigroenten, waaronder de mini bloemkool en broccoli.Het teeltbedrijf is perfect gelegen voor biologische productie. In de omgeving zit geen andere boerderij. Van kruisbesmetting is dan ook geen sprake. Iedere dag waait er een frisse zeewind over het land. Dit houdt insecten en ongedierte op afstand. Omdat het een beschermd gebied is, worden er alleen natuurlijke beschermingsmiddelen gebruikt.
Afval is er nagenoeg niet. Kernel probeert de groenten al voor de teelt te verkopen. 90% van de groenten staan al op naam als ze geplant worden.

De laatste investering was een biogasinstallatie. Hiermee wordt groenteafval omgezet in elektriciteit. Op deze manier wordt 40 % van de benodigde elektriciteit op een duurzame wijze opgewekt.

Bron: Nieuwsbrief Smeding