"Het optimale zuurstofniveau verschilt per groentesoort"

Bas Groeneweg van PerfoTec bij BNR Nieuwsradio

Op 24 november om 19:00 uur was Bas Groeneweg van PerfoTec bij BNR Eyeopeners op BNR Nieuwsradio. Veel groenten en fruit komt niet bij de consument terecht omdat het voor die tijd al bederft in de verpakking. Het bedrijf PerfoTec heeft daar iets op gevonden en weet met hun uitvinding de houdbaarheid van groenten en fruit in het plastic te verlengen.

Bas Groeneweg, directeur vertelt tegen BNR: "Het PerfoTec-systeem is een slim systeem waarmee verpakkers van AGF de houdbaarheid kunnen verlengen. Het werkt met twee machines. De eerste is een respiratiemeter, waarmee de ademhalingssnelheid van groenten en fruit kan worden gemeten. Groenten en fruit leven nog, ook na de oogst. Deze gebruiken net als wij zuurstof en ademen CO2 uit en daar moet je rekening mee houden als je het verpakt. Wij maken daarom hele kleine microgaatjes in de verpakking. De gaatjes zijn kleiner dan een doorsnee van een menselijke haar. Het is voor elke groenten of fruit weer anders. Ander optimaal zuurstofniveau. Verpakkers krijgen hierdoor grip op de kwaliteit van hun product en kunnen hiermee de houdbaarheid aanzienlijk verlengen, soms zelfs verdubbelen."

Klik hier voor het volledige fragment
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.