Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Abu Dhabi's AGF-productie blijft groeien

Volgens een raming van het Abu Dhabi Farmers Service Centre (ADFSC) zullen de telers in de Verenigde Arabische Emiraten meer dan 38.800 ton groenten en fruit produceren tijdens het seizoen 2014-2015. De waarde van de teelt uit eigen land groeit in vergelijking met 2013 met ongeveer 25 procent in 2014. Het ADFSC is verantwoordelijk voor het verbeteren van de agrarische sector in het emiraat.

Volgens de ADFSC zal de waarde van de lokale producten toenemen tot meer dan 14,3 miljoen euro in 2014 ten opzichte van 11,5 miljoen euro in 2013. De landbouwsector van Abu Dhabi genereert slechts één procent van het BBP (Bruto Binnenlands Product) en minder dan 15 procent van de groenten en fruit is verkrijgbaar in de lokale supermarkten. 

De opwaartse trend die het ADFSC sinds 2011 doormaakt, is het gevolg van de vele partnerships die de overheidsinstantie met grote retailers is aangegaan. De afzet groeide van 20 miljoen kilogram in 2011 tot een opbrengst van ongeveer 40 miljoen kilogram producten tijdens het seizoen 2013-2014.
Publicatiedatum: