HDG ontwikkelt digitale oplossing voor kwaliteitscontrole AGF

De AGF-sector is voortdurend in beweging en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan ook deze sector niet voorbij. Productkwaliteit en informatie uitwisseling van de kwaliteitscontroles (QC) komen in de AGF-keten op een steeds hoger niveau. Expertisebureau HDG | the fruit consultants speelt in op deze trend.

HDG is gespecialiseerd in het uitvoeren van kwaliteitsinspecties en nationale- en internationale schadebehandelingen. Deze AGF-dienstverlener heeft vestigingen in o.a. Rotterdam, Barendrecht, Waddinxveen en het Westland maar ook in Portugal, Spanje en China. In aansluiting op deze ontwikkelingen en gezien het groeiend aantal landen van waaruit HDG haar klanten bedient, heeft HDG een digitaal kwaliteitsplatform ontwikkeld.

Hierdoor is de onderneming in staat om beter, specifieker en sneller op wensen van klanten in te spelen, wat de informatie omtrent productkwaliteit in de keten ten goede komt.


"Onze klanten willen maatwerk. Het platform is zo ontwikkeld dat wij moeiteloos aan de wens van de klant kunnen voldoen. De rapportage kan afgestemd worden op de specifieke vraag van de individuele klant", zegt Otto de Groot.

Het digitale platform is ontwikkeld voor meer efficiëntie, hogere kwaliteit, snellere verwerking van QC resultaten en geeft bovendien de mogelijkheid om analyses uit te voeren. Het systeem werkt eenvoudig voor de gebruiker. De beschikbare paklijsten kunnen zowel handmatig worden ingevoerd als automatisch worden ingelezen door het programma. De inspectieresultaten met foto's en temperatuur recorders worden op locatie direct met een tablet ingevoerd in het systeem. De HDG keuring vindt plaats op basis van de onderscheidende elementen; exporteur/merk, container, teler en verpakkingssoort.

De inspectieresultaten kunnen direct gekoppeld worden aan inkoop, verkoop, voorraad- en partijadministratie, waardoor de informatie direct beschikbaar is. De output die het platform levert bestaat uit zowel een beknopte samenvatting om de verkoop te ondersteunen, alsmede gedetailleerde informatie voor toeleveranciers en producenten. Het resultaat van de inspectie wordt weergegeven met behulp van kleurcodes en kwaliteitsscores.
De gegevens en beoordelingen zijn statistisch te verwerken, waardoor het mogelijk is deze met één druk op de knop te analyseren. Deze analyses kunnen worden gebruikt om telers productinformatie te geven die hen kan helpen teeltbeslissingen te nemen en inzicht geven in hun na-oogst behandelingen. Tevens kan inzichtelijk gemaakt worden waar en wanneer de productkwaliteit varieerde. Uiteindelijk is het doel de kwaliteit van het product in de keten te verbeteren. Dit is niet alleen van grote waarde voor de producent maar ook voor de consument.

Voor meer informatie:
Expertisebureau HDG B.V.
Marconistraat 33
3029 AG Rotterdam
T +31 10 244 14 14
F +31 10 244 14 15
survey@hdg.nl
qc@hdg.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven