Spinazie zou citrusoogst in Florida kunnen redden

Vanwege de vele discussies over GGO's is er een experiment gestart met een product dat de citrussector in Florida zou kunnen redden van vergroening: spinazie. Dit wordt veroorzaakt door een bacterie die voorkomt op verschillende sinaasappelboomgaarden in de Verenigde Staten. Spinazie beschikt over de juiste afweermiddelen tegen deze bacteriën. 

Mirkov is viroloog en moleculair bioloog aan het Texas A & M AgriLife Research and Extension Center in Weslaco, Texas. Hij probeert te onderzoeken wat er kan worden gedaan tegen de citrusvergroening die de boomgaarden in Texas, Arizona, Californië en Florida in gevaar brengt.

"Er is geen enkele andere oplossing op korte termijn gevonden. Iedere onderzoeker die bekend is met de ziekte geeft aan dat biotechnologie de enige oplossing is," meldt Ricke Kress, baas van Southern Gardens Citrus in Clewiston, Florida. Het bedrijf is een dochteronderneming van het Amerikaanse Sugar Corp.

Voor de citrusvergroening produceerde Florida 242 miljoen dozen sinaasappels. Dit najaar waren het slechts 108 miljoen dozen. Het duurt drie jaar voor de bacteriën om een boom te doden. Dus de verwoesting zal nog erger worden. 
De federale overheid, de citrussector en de onderzoekers werken samen om de schade proberen te beperken.

Klik hier voor het volledige artikel op wivb.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.