Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede kwaliteit kiwi’s gaan dit jaar het verschil maken

Doordat Chili een maand te vroeg van de markt was, ontstond er tijdelijk meer ruimte voor de kiwi's van Gullino. Helaas is Griekenland nu in dat gat gekropen met lage prijzen. Hoe vergaat het de Italiaanse firma nu? "We maken ons geen zorgen. Ons fruit is dit jaar van uitstekende kwaliteit en er moet een markt voor te vinden zijn," zegt Giovanni Gullino (op de foto), algemeen en purchasemanager voor Gullino.

"Het merendeel van onze producten is afkomstig van Latina en we begonnen op 3 november 2014 met oogsten. Daarnaast komt er ook veel uit Piemonte."

Bestemmingsmarkten
"Er zijn op het moment geen markten die er echt uitspringen, maar we hebben vooral klanten die om Italiaanse producten vragen die gecertificeerd en van hoge kwaliteit zijn. Zelfs als, laten we zeggen een Britse supermarktketen, de voorkeur geeft aan goedkopere producten, dan is er altijd wel een andere keten die voor kwaliteit uit Italië gaat."

"Het feit dat de Euro nu zwakker is ten opzichte van de Dollar werkt in ons voordeel en de offertes in het buitenland zijn stabiel. Daarnaast hebben we de goede prijzen uit Nieuw-Zeeland geërfd. Dus waarom zouden we iets willen veranderen?"

"China is een grote kiwiconsument en we zijn dan ook zeer geïnteresseerd in dat land, maar ik denk dat we die markt in de komende twee jaar beter leren kennen."Rassen
"Alle gouden rassen zijn meer rendabel op het moment, maar we zullen moeten zien of dit over 10 jaar nog zo is. Hayward blijft aan de top. Dit blijft een gemakkelijk ras, zowel in het veld als in het magazijn. Het is ook een zeer resistente appel."


Contact:
GULLINO Import/Export
SS. 589 Laghi di Avigliana 8/a
12037 Saluzzo (CN)
Tel.: (+39) 0175 478211
Fax: (+39) 0175 478280
Email: info@gullino.it
Web: www.gullino.it
Publicatiedatum: