"Verbluffende werkzaamheid van shiitake paddenstoelen"

Beschermen paddenstoelen tegen dodelijke virussen?

Het humaan papillomavirus (HPV) is de meest overgedragen infectieziekte door geslachtsverkeer en wordt ervan verdacht kanker te veroorzaken. Tot op de dag van vandaag geldt de infectie als ongeneeslijk - maar wetenschappers ontdekten onlangs dat een paddenstoel dat mogelijk kan veranderen, meldt de Duitse website Praxisvita.de.

Voor het onlangs gepubliceerde pilotonderzoek van de University of Texas kregen HPV-positieve proefpersonen gedurende een periode van zes maanden dagelijks drie gram actieve hexose (AHCC) - een extract uit de Shiitake paddenstoel - toegediend. Daarbij bleken de shiitake paddenstoelen, die in Azië al duizenden jaren als geneesmiddel in worden gezet, daadwerkelijk een verbluffende werkzaamheid te hebben tegen het HPV-virus. Na afsluiting van het onderzoek was circa 50% van de onderzoeksdeelnemers HPV-negatief - zij golden dus als genezen - en bij nog eens 30% waren er verbeteringen in de bloedwaarden te herkennen.De onderzoekers verklaren het effect als volgt: de toegediende actieve hexose (AHCC) verhoogt het aantal lymfocyten (killercellen) en de activiteit hiervan. Datzelfde geldt bovendien voor de vorming van nieuwe zogenaamde dendritische cellen (een celtype dat verantwoordelijk is voor de productie van antigenen) en cytokines (proteïnen die vijanden zoals virussen identificeren). Door deze upgrade van het lichaamseigen afweersysteem wordt zowel de HPV-infectie bestreden, alsook de groei van tumoren voorkomen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.