Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelen eten ondanks allergie?

Het aantal Duitsers dat allergisch is voor verse appelen neemt gestaag toe, meldt de Duitse website Proplanta.de. Volgens persberichten heeft inmiddels circa 10% van de Duitse bevolking een appelallergie. Ondanks deze allergie kunnen allergici in veel gevallen echter wel appelen eten, meldt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' in Bonn. Bij enkele appelrassen ontbreekt namelijk een bepaalde aaneenschakeling van aminozuren.

Aminozuren zijn eiwitten die in elk levend wezen voorkomen. Een bepaalde volgorde van de aminozuren kan een allergische reactie veroorzaken. Rassen met een andere aminozuurvolgorde worden echter wel verdragen. Vaak wordt gezegd dat oude appelrassen minder allergenen bevatten dan nieuwe rassen. Dit is echter niet altijd het geval. Een hele reeks nieuwe rassen is namelijk eveneens voor een groot deel van de allergici geschikt.

Het allergenengehalte van de rassen Santana, Wellant, Rubinette, Berlepsch en Boskoop wordt in de categorie 'laag' ingedeeld. Desondanks moeten allergici eerst voorzichtig testen of ze een ras verdragen, want wie welk ras verdraagt, verschilt vaak per persoon.
Publicatiedatum: