Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse knoflooktelers willen export uitbreiden

Jardins du Midi is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van knoflook, ui en sjalotten.
Het heeft partnerschaps-overeenkomsten met telers van sjalot en roze uien in Bretagne en met knoflookproducenten in het zuiden van Frankrijk.

"We zijn gevestigd in de buurt van Toulouse, van oudsher een knoflookproducerend gebied," zegt Sylvie Combes Revel, exportmanager van het bedrijf. "In Lautrec bijvoorbeeld is roze knoflook de specialiteit. Wij importeren ook uit Argentiniƫ en Nieuw-Zeeland tijdens het off-seizoen."

De vraag naar knoflook is overwegend goed. In Frankrijk distribueert Jardins du Midi naar alle belangrijke retailers, zoals Carrefour, Leclerc en Casino. "Maar we verkopen ook aan de groothandel, waarvoor we een speciale tak hebben."Het bedrijf was aanwezig op de laatste editie van Macfrut met als doel het vergroten van haar marktaandeel op de Italiaanse markt, voornamelijk met witte knoflook. Sylvie: "Hoewel Italiƫ ook een eigen productie heeft, heeft elk land zijn eigen specialiteiten en de kwaliteit van de Franse knoflook wordt daar erg gewaardeerd."Concurrentie met landen als China, Spanje en Argentiniƫ wordt waarschijnlijk hevig in het komende seizoen, mede onder druk van de Spaanse knoflook. "Daarom proberen we ons te onderscheiden door kwaliteit, de presentatie en de verpakking van onze producten," besluit Sylvie Combes Revel.

Jardins du Midi
Sylvie Combes Revel
Tel +33 563 65 36 62