Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: recordprijzen gember dalenDe gemberprijzen in China zijn dit jaar drastisch gestegen. Maar nu de oogst van 2014 het aanbod aan zal vullen, zullen de prijzen de komende weken dalen."De gembermarkt heeft deze maand zijn hoogste prijs in twee jaar bereikt," zegt Jason Jian, verkoopmanager van Qingdao Renhe Ginger Industry. "Hoewel de prijzen nog steeds erg hoog zijn, zullen ze nu iets dalen."De gestage stijging van de prijzen sinds februari resulteerde onlangs in een recordprijs van 16 Renminbi (€2,06) per kilo. Het is niet waarschijnlijk dat dit niveau op korte termijn opnieuw bereikt wordt. 

Qingado Renhe Ginger Industry exporteert jaarlijks zo'n 5.000 ton gember, die wordt geteeld in Changyi, naar Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, Rusland, Canada en de Verenigde Staten. De gember wordt verkocht aan groothandels en supermarkten voor prijzen die variëren tussen de $3000 en $4000 per ton (€2368-3157). Sommige inkopers hebben hun bestellingen ingeperkt vanwege de hoge prijzen, maar de verwachte prijsdaling trekt opnieuw kopers aan. "Om om te gaan met de prijzen hebben we onze cliënten voorgesteld om een kleiner formaat gember te bestellen, bijvoorbeeld 150 gram in plaats van 200 gram," zegt Jilang. "Maar de nieuwe oogst komt er snel aan, zodat de prijzen zullen dalen."Voor meer informatie:
www.rhginger.com
Publicatiedatum: