Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tunesië: Tweede granaatappeloogst op het punt te beginnen

De tweede Tunesische granaatappeloogst gaat over een week van start en telers en exporteurs zien een toename in de vraag. Nieuwe consumptiemethoden hebben de vraag in Europa aangewakkerd, terwijl een tekort aan productiemogelijkheden in Rusland openingen biedt op deze markt.

"De eerste oogst begon een aantal weken geleden en de tweede periode vangt over een week aan," zegt Wallid Gaddas van Alyssa Fruits. "We verwachten een goed gewas van hoge kwaliteit vanwege de gunstige productieomstandigheden. Op dit moment gaat alles goed." Het belangrijkste ras tijdens de tweede oogst is de Jebali, die verantwoordelijk is voor bijna 70% van het volume. De resterende 30% bestaat uit granaatappelen van het ras Gabsi. De export van Alyssa Fruits wordt voor dit jaar in het licht van de stijgende vraag geraamd op 1.000 ton.

 
"We hebben dit jaar meer mogelijkheden in Rusland," zegt Gaddas. "Het is de afgelopen jaren moeilijk geweest deze markt te betreden, omdat ons fruit duurder was dan dat uit Europa. Maar nu hebben we de kans om naar Rusland te gaan, waar ze kennis kunnen maken met ons kwaliteitsproduct." Granaatappelen uit Tunesië zijn zoeter en hebben zachtere en kleine zaadjes dan die uit Egypte en Turkije. Dit vraagt om een iets hogere prijs.

Ook in Europa zijn er dit jaar meer mogelijkheden. De vraag naar granaatappelen in Europa groeit, nu meer consumenten zich bewust worden van de gezonde eigenschappen van het fruit, maar ook van de vele manieren waarop de granaatappel geconsumeerd kan worden. Dankzij grote vraag vanuit de Italiaanse horeca naar granaatappelsap zal Alyssa Fruits vanaf dit seizoen granaatappelzaadjes naar Italië gaan verschepen.

"Ik denk dat de consumptie in Europa zal blijven stijgen, omdat de markt diverser wordt," aldus Gaddas. "Consumenten kopen hun fruit niet alleen bij retailers en supermarkten." De granaatappelen van Alyssa Farms worden geteeld door Tunesische telers met een GlobalGAP-certificaat. Het grootste deel van het fruit wordt getransporteerd in koelvrachtwagens, maar er wordt ook fruit naar het Midden-Oosten geëxporteerd per luchtvracht.

Voor meer informatie:
www.alyssafruits.com


 
 
 

 
Publicatiedatum: