Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staatssecretaris Dijksma promoot Nederlands product op Großmarkt München

Staatssecretaris Dijksma heeft op 1 oktober de Großmarkthalle in München bezocht. De staatssecretaris sprak met Beierse importeurs van Nederlandse groenten en fruit om de duurzaamheid en kwaliteit van het Nederlandse product verder onder de aandacht te brengen. Philipp Müller, directeur van Beierse Fruitique is overtuigd van het Nederlands product: "Wij bestaan sinds 1860 en hebben een lange traditie in de verkoop van kwaliteitsgroenten en fruit in Beieren. Nederland is een betrouwbare handelspartner en haar groenten en fruit staan al jarenlang stevig aan de top en vinden goede afzet in deze regio. Voor de consument is regionaliteit erg belangrijk, zoals op Viktualienmarkt in München waar Fruitique een filiaal heeft. Müller: "Op consumentenniveau is er toch een voorkeur voor het lokale product. Maar als ze wat verder kijken doen Nederlandse groenten en fruit het ook prima".



Ron de Greeff, directeur van Staay-Van Rijn, een belangrijke Nederlandse exporteur naar de regio München vertegenwoordigde de Nederlandse groenten en fruitsector. Hij waardeert de daadkrachtige inzet van Dijksma voor de Nederlandse groenten- en fruitsector: "We zien dat het imago van Nederlandse producten op consumentenniveau nog wat extra aandacht behoeft. Dit steuntje in de rug kunnen we juist in deze tijd goed gebruiken."



Staatssecretaris Dijksma: "Nederlandse groenten en fruit blinken echt uit op de Großmarkt en worden zeer gewaardeerd in deze regio. Dit toont weer aan dat de Zuid-Duitse markt grote kansen biedt voor het Nederlands agro bedrijfsleven."



Het bezoek van staatssecretaris Dijksma aan de Großmarkt is een onderdeel van een breder bezoek aan München op uitnodiging van de Beierse landbouwminister Helmut Brunner om de landbouwsamenwerking tussen Beieren en Nederland te versterken. Nederland en Duitsland zijn belangrijke handelspartners op agrogebied en Nederland zoekt naar mogelijkheden om nauwer met Zuid-Duitsland als potentiële handels- en investeringspartner samen te werken; daar is een deelmarkt te vinden met 27 miljoen inwoners (33% van alle Duitse consumenten) met grote koopkracht en behoefte aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame voedselproducten.



Staatssecretaris Dijksma zal voor de Biofach in Neurenberg komende februari weer in Zuid Duitsland zijn. Nederland is in 2015 Partnerland van deze biologische vakbeurs en is prominent aanwezig met een groot Nederlands paviljoen. Meer dan 80 Nederlandse exposanten tonen hun producten en er komt een inhoudelijk seminar 'Holland Organic 2030' over de toekomst van de biologische landbouw. Dijksma ondersteunt met een tweedaags bezoek de presentatie van Nederland als duurzaam productieland van biologische, goede en smaakvolle producten.

Bron: Frugi Venta
Publicatiedatum: