Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"F.lli Torti Srl: "Eén van de moeilijkste seizoenen in jaren"

Italië: Onevenwichtige vraag en aanbod op aardappel- en uienmarkt

De aardappelen- en uienoogst in Italië is voorbij, ondanks de problemen veroorzaakt door regen en storm. "Het hele seizoen was nogal matig, niet zozeer wat betreft de productie, maar eerder in termen van kwaliteit. De regenachtige zomer verhoogde het risico op schimmels die de kwaliteit van de producten aantastte," verklaren de managers van F.lli Torti SrlIn het algemeen is de hoeveelheid opgeslagen aardappelen en uien voldoende en de kwaliteit is redelijk tot goed. "We willen benadrukken dat al onze producten worden geteeld met behulp van geïntegreerde gewasbeschermingsmethoden die hun veiligheid te garanderen. Daarnaast worden ze opgeslagen zonder gebruik van chemische behandelingen."

Het seizoen, zeggen de managers van F.lli Torti Srl, werd vooral geplaagd door lage consumptieniveaus en overvloedige voorraden. "Dit was te wijten aan de toename van de bebouwde gebieden en de opbrengsten, alsmede de Russische boycot. We moeten niet vergeten dat een aanzienlijk deel van de Europese productie (vooral de Franse en Duitse) niet meer kan worden verscheept naar Rusland en daarom is gericht op andere landen, zoals Italië."

Dit resulteert in een sterk onevenwichtige vraag-aanbodsituatie met negatieve gevolgen voor de gehele productieketen, waar de prijzen niet eens de teeltkosten dekken.

Volgens F.lli Torti was dit een van de moeilijkste seizoenen van de afgelopen jaren.


Contact:
F.lli TORTI srl
Via Marconi 54/61
15050 Molino dei Torti (AL)
Tel.: (+39) 0131 854363
Fax: (+39) 0131 854188
Email: info@fratellitorti.it
Web: www.fratellitorti.it
Publicatiedatum: