Gele kiwi beste bron van vitamine C

Uit onderzoek van Zespri blijkt, dat Nederlanders niet weten wat de beste bronnen van vitamine C zijn. 80% van de Nederlanders weet dat dagelijks vitamine C nodig is, maar minder dan 1 op de 5 Nederlanders realiseert zich dat de gele kiwi verreweg de meeste vitamine C bevat: ruimschoots de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Nu de koude augustusmaand ons teisterde en de herfst op komst is, is het belangrijk dat Nederland de juiste producten kent om de weerstand te verhogen.

Goed om te weten nu de "R" weer in de maand zit en je nu al veel mensen hoort snotteren!

We weten bijna allemaal dat vitamine C belangrijk is voor een goede weerstand. Vitamine C is een belangrijke antioxidant voor het immuunsysteem die je lichaam helpt om weerstand op te bouwen tegen infecties. Omdat vitamine C in water oplosbaar is, kan ons lichaam het niet opslaan en moet dagelijks gezorgd worden dat we de aanbevolen hoeveelheid tot ons nemen.

Wanneer het gaat om vitamine C kiest 95% van de Nederlanders voor groenten en fruit om de dagelijkse dosis binnen te krijgen. Wat echter weinig mensen weten is dat door het kookproces groenten veel vitamine C verliezen, daarom dient vitamine C zoveel mogelijk verkregen te worden uit fruit. In de categorie fruit kiest Nederland voor de sinaasappel, dit terwijl één sinaasappel maar 80 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C bevat. Groene en gele kiwi en rode paprika daarentegen worden enorm onderschat.
Eén groene of gele kiwi is al voldoende is om te voorzien in de dagelijkse behoefte vitamine C. Uit onderzoek blijkt dat op dit moment nog té weinig mensen dit weten: minder dan de helft van de Nederlanders eet maandelijks een kiwi. In het geval van de gele kiwi is dit één op vier.
Van alle kiwivariëteiten bevat de gele kiwi dus de meeste vitamine C. Dit is een nog relatief onbekende kiwivariant met een kale huid, geel vruchtvlees en een lekker zoete smaak die iedereen zal aanspreken. Met zijn 161 mg vitamine C per 100 gram voorziet één gele kiwi per dag ruimschoots in de dagelijkse behoefte vitamine C. Daarnaast bevat de gele kiwi nog andere belangrijke voedingsstoffen zoals foliumzuur, wat ook weer belangrijk is voor een goed werkend immuunsysteem. Tot slot heeft de gele kiwi met zijn ultiem zoete smaak en slechts 57 calorieën per 100 gram een bijzondere balans tussen lekker en gezond. Een onderschat superfruit dus!


Bron: 50plus.blog.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven