Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vers gesneden appelsnacks in Turkije en het Midden-Oosten: APPY

Een nieuw idee is geboren onder de merknaam APPY: vers gesneden appelsnacks in Turkije en het Midden-Oosten. Het in Istanbul gevestigde bedrijf HSG voert een volautomatisch appelverwerkings- en verpakkingslijn in om zo de vraag naar verse en gezonde appelsnacks te voeden. HSG wil het nieuwe merk 'Appy' verkopen via de versafdeling van de supermarkt, bakkerijen en snoepwinkels, voedseloutlets en benzinestations en via persoonlijk verzoek van de klant.


Het Turkse en Duitse team tijdens de opening van het nieuwe appelverwerkingsproces in Istanbul 

HSG Group is een joint venture van CEO Haluk Okutur tussen Simit Sarayi en een jong team van Turkse ondernemers. Hoewel het een joint venture is, zal HSG 'APPY' de zakken met vers gesneden appelen promoten door middel van bestaande franchise winkels in Turkije, het Midden-Oosten en Europa.

De verse appelen zijn beschikbaar in flexibel verpakte zakken van 100, 250 en 500 gram. Simit heeft de mogelijkheid om 'APPY'-tassen aan te bieden aan 500.000 particuliere consumenten die elke dag al versbereide en -verpakte voedingswaren kopen bij Simit-winkels.

Dankzij de begeleiding van bedrijven uit Turkije (HIPOMAK), Italië (PND) en Duitsland (FOOD freshly) was HSG in staat om het automatische appelverwerkingsproces uit te voeren. Vooral belangrijk was het om listeria en andere voorkomende ziektekiemen en bacteriën uit de appeloppervlakten te verwijderen. Na het terugkomen van verschillende listeria in appelsnacks gedurende het afgelopen jaar in Noord-Amerika, HSG gebruikt het FOOD freshly's 3-PPP-concept gebaseerd op de PWAM© (Process Water Analysis Method PWAM ©) om zo listeria te voorkomen. Het 3-PPP-concept is flexibel en is zoals in het geval van HSG is aangepast aan de eisen voor verwerkte producten.

Met de combinatie van een product om versheid te behouden (FRF) en een FCA-ontsmettingsmiddel wordt de gewenste houdbaarheid van 7, 10 en 14 dagen (en 21 dagen voor appelsnacks 21 dagen) zowel optisch als vanuit een microbiologisch oogpunt bereikt. Het water dat wordt gebruikt en de uiteindelijke producten zijn volledig vrij van E-coli, Staphylococcus, Pseudomonas, Salmonella en Listeria.

Verder gebruikt HSG ook FOOD's nieuwe doserings- en meetsysteem die ervoor zorgt dat er een constante concentratie van FRF in het water zit. Een te hoge of te lage dosering of van het product om de versheid te waarborgen moet worden voorkomen. Zowel FRF als FCA zijn grondig getest op de universiteit van Istanbul. Beide producten zijn geregistreerd bij de Turkse FDA en de douane.

Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen HSG en Food freshly. Hiermee is een langdurig en sterk partnerschap opgericht, die ervoor zal zorgen dat HSG direct toegang heeft tot Food freshly's gepatenteerde kennis van PWAM ©, evenals de nieuwe formule om de versheid langer te waarborgen en nog andere services. "Dit is een win-win situatie voor beide partners," zeiden de CEO's Simit Haluk Okutur en Sukhdev Singh.

HSG is ook nog van plan om de diepgevroren appelen en droge appelchips tegelijkertijd te lanceren met een aantal gemakkelijke versproducten, zoals baby-worteltjes. 

Voor meer informatie:
FOOD Vers AFC GmbH
Tel +49 5206 9152 50
Fax +49 5206 9152 92
Publicatiedatum: