Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Potato Europe 2014 - Bockerode

Tholen - Na de edities in Frankrijk, België en Nederland keerde de Potato Europe dit jaar weer naar Duitsland terug. Woensdag en donderdag 3 en 4 september was Bockerode - in de buurt - van Hannover weer het middelpunt van de wereldwijde aardappelketen. Met 220 exposanten uit dertien landen en rond de 10.000 bezoekers kon het evenement zeker geslaagd worden genoemd. Het zonnige weer en land vormde een schril contrast met de 'blubberpoel' afgelopen jaar in Emmeloord.



De Potato Europe kent een beursgedeelte die dit jaar één grote hal telde. Daarnaast was er buiten een uitgebreid mechanisatiepark en werden er weer de nodige rassen- en rooidemonstraties gegeven. Hoewel de stemming op de aardappelmarkt tot ver onder het nulpunt is gedaald, gaven veel internationale telers acte de présence om zich te informeren over de nieuwste ontwikkelingen. Uiteraard was de overname van Miedema door Dewulf een belangrijk gespreksonderwerp. Karel Decramer van Dewulf vertelde: "Dit nieuws schudt de markt door elkaar, samen met Miedema zijn we nu de nummer twee van de sector."



Zo'n dertig Nederlandse en Belgische bedrijven waren als exposant aanwezig. Wij hebben ze voor jullie op de foto gezet.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Auteurs: Gertrude Snoei en Izak Heijboer
Publicatiedatum: