Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhuizing, uitbreiding en nieuwe verpakking bij Elite Foods

Tholen - Elite Groenten & Fruit is een exporteur uit Sint-Katelijne-Waver. Zo'n 15 jaar geleden werd het bedrijf opgericht in Nederland, maar de broers Zafer en Hassan Tuncer Akarca besloten na een jaar of vijf om de activiteiten voort te zetten in Belgiƫ. "We haalden een groot deel van onze producten al uit Belgiƫ en zo zaten we dichter bij de bron", vertelt Hassan. Elite Foods was gevestigd bij Veiling BelOrta, maar sinds februari dit jaar hebben ze een nieuw pand betrokken aan de andere kant van de veiling.


De broers Hassan en Zafer Akarca

Tomaten

"Met name onze kantoorruimte is groter. Daarnaast hebben we een nieuwe koeling laten bouwen", geeft Hassan aan. "Bij de vorige locatie hadden we drie bruggen en nu vijf. Dus ook dat geeft ons meer bewegingsvrijheid. We zijn heel tevreden met de nieuwe locatie." In eerste instantie lag de focus alleen op tomaten, maar in de loop der jaren is het aanbod flink uitgebreid. "Het begon allemaal met Elite-tomaten. Deze tomaten zijn van mooie kwaliteit en dat vinden wij van groot belang. Daarom hebben we ons bedrijf ook zo genoemd", vertelt Hassan. "We bieden nu veel soorten tomaten, ook specialties. Daarnaast diverse andere groenten en af en toe fruit. Maar we blijven de tomatenspecialist."

Elite levert met name aan Turkse afnemers. "Wij zijn zelf ook Turks, dus dat is makkelijker handelen. In de afgelopen jaren hebben we een betrouwbare band opgebouwd met onze vaste afnemers. Er zijn wel meer exporteurs die aan Duitsland leveren, maar wij trekken toch andere klanten aan. Naast Duitsland beleveren we ook Oostenrijkse groothandelaren en sinds kort richten we ons op Engeland. We worden vaak via via gevonden door klanten. Met onze vijf wagens regelen we grotendeels zelf de distributie van de producten."



Nieuwe verpakking

Sinds kort levert de exporteurs een deel van de tomaten in een nieuwe verpakking met de eigen naam Elite erop. "We vonden een teler die een mooi ras teelde en dat wilden we graag op een speciale manier vermarkten. Klanten reageren er erg enthousiast op." Vorige week was de handel rustig, maar dit is ondertussen weer aangetrokken. "De vraag is goed. Alleen de prijzen vallen tegen. Je merkt dat veel telers het steeds moeilijker hebben."

De toekomst ziet Hassan positief in. "Samen met mijn broer en onze acht collega's hebben we goede hoop dat de handel op een fijne manier blijft verlopen. Tot nu toe zijn we elk jaar gestegen in volumes en omzet en hopelijk zal dit zo doorgaan. We vinden het belangrijk om de huidige klanten goed te bedienen. Dus daar blijven we ons op richten."

Voor meer informatie:
Elite Groenten & Fruit BVBA
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 (0)15633746
Fax: +32 (0)15637055
www.elitefoods.be
info@elitefoods.be