Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijfskaart digitale tachograaf

Het juiste gebruik van de bedrijfskaart voor de digitale tachograaf is erg belangrijk. Voordat een voertuig de eerste keer ingezet wordt moet de digitale tachograaf aangemeld worden met de bedrijfskaart.

Dit geldt niet alleen voor eigen voertuigen maar ook voor bijvoorbeeld huur en demo voertuigen! Het aanmelden met de bedrijfskaart is van groot belang om er voor te zorgen dat de tachograaf uitgelezen kan worden door de werkgever. Wordt een tachograaf niet aangemeld dan kan de tachograaf door de werkgever niet uitgelezen worden en ontbreken er al snel gegevens. Tijdens een bedrijfscontrole kan dit al oplopen tot 4.400 euro per dag dat er gegevens ontbreken. Ditzelfde geldt overigens ook wanneer er een analoge tachograafschijf ontbreekt. Met het downloaden van de tachograaf worden de zogenaamde M-bestanden gegenereerd.

Deze M- bestanden moet men tezamen met de C-bestanden (deze wordt gegenereerd wanneer de bestuurderskaart wordt uitgelezen) aanleveren bij een eventuele bedrijfscontrole. Alleen het aanleveren van de C-bestanden is dus niet voldoende. Daarnaast moet goed gelet worden op het aan- en afmelden van de digitale tachograaf met de bedrijfskaart. De ervaring leert dat ook dit regelmatig verkeerd gaat waardoor er gegevens ontbreken.

Het juiste gebruik van de bedrijfskaart wordt uitgebreid toegelicht tijdens de Versnelde training Rij- rusttijden en digitale tachograaf. Deze training wordt de komende maanden weer op verschillende data en locaties georganiseerd. Voor meer informatie, voorwaarden en het programma zie Versnelde training Rij- rusttijden en digitale tachograaf of neem contact op met Erik Busser 088-4567146 of consultancy@tln.nl.


Bron: TLN
Publicatiedatum: