Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Anton Filippo, LBP Rotterdam"

"Grote Peruaanse exporteurs investeren op grote schaal in blauwe bessen"

In één van de valleien rondom Trujillo in Peru is Best Berries of Peru erg druk met de oogst van en handel in blauwe bessen voor de overzeese markt. In aansluiting op het succes van Chili heeft Peru zich met groeiende belangstelling gestort op het exporteren van blauwe bessen voor de Europese markt en andere bestemmingen in de wereld.

Best Berries Peru is vorig jaar begonnen en hoopt vanaf de start van het seizoen in 2015 in volle productie te zijn. Er is een enorme potentie en de vraag uit de markt voor een goede kwaliteit blauwe bes is groeiend. Daarom ook heeft Peru een toenemend aantal middelkleine en grote tuinders en exporteurs, die investeren in omvangrijke velden in Peru, om de markt te bedienen met wat het vraagt.


Francisco and Juan Pablo Ortuzar (Allfresh) Aurelie Nalet (INCA Invest), Anton Filippo (LBP Rotterdam BV) en Adriano Marcuzzo (Best Berries Peru) in een van de velden rondom Trujillo Peru.

LBP Rotterdam BV is al een aantal jaren zeer actief in Peru en ook al een jaar of zes met de logistiek van blauwe bessen vanuit allerlei origines overzee. Anton Filippo van LBP Rotterdam BV bezocht vorige week Peru in gezelschap van INCA Invest Peru (een bedrijf dat kleinere exporteurs helpt met hun export) en Allfresh Exports ( een Chileense exporteur van bosbessen met grote belangstelling voor Peru) om te zien wat er zoal gebeurt en ontwikkelt in de blueberry business in het algemeen en die vanuit Peru in het bijzonder.

"Peru is gelet de agrarische ontwikkeling een zeer interessant land. Als je ziet wat er met asperges en de export van avocado in Peru is gebeurd, dan verwacht ik dat ook de ontwikkeling van deze blauwe bessen een succes moet gaan worden", zegt Anton Filippo. "Grote exporteurs investeren op grote schaal veel hectares blauwe bessen om in het groot vanaf volgend jaar te gaan oogsten. Dit zal een grote weerslag krijgen op de export van bessen vooral uit Argentinië en Uruguay en ik denk dat ook Chili deze ontwikkelingen met argusogen zal volgen. De samenwerking van Hortifrut Chili en de Peruviaanse exporteur TAL SA spreekt in dat verband boekdelen."

Filippo bezocht vorige week onder meer de velden rondom Trujillo om te zien wat de status is voor enkele exporteurs en om te ervaren wat de plannen en verwachtingen zijn. "Ik ben echt onder de indruk van wat de Peruvianen de laatste jaren hebben bereik. En het ziet er naar uit dat het eigenlijk nog maar pas begonnen is. Ze zien de ruimte in de markt en haken daar onmiddellijk op in. Ze zijn succesvol met andere producten als druiven en mango ook dus is er geen enkele reden om te twijfelen aan het volgende hoofdstuk in het succesverhaal dat Peru heet," besluit hij. LBP Rotterdam BV heeft Peru al enkele jaren op de radar als het meest belangrijke speerpunt voor hun business.

Voor meer informatie:
Anton Filippo
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50,
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174 - 530545
afi@lbprotterdam.nl
www.lbprotterdam.nl



Publicatiedatum: