Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Watermeloen voor meer dan €2500 verkocht in Japan

In het noorden van Japan is er één watermeloen verkocht voor meer dan €2500 tijdens een begin-van-het-seizoenveiling. De winnende watermeloen, die werd geteeld in de stad Toma op het meest noordelijke eiland Hokkaido, werd op de marktveiling gekocht voor 350.000 yen. De vrucht was de best verkochte onder een partij van ongeveer 240 Densuke watermeloenen, een soort die bekend staat om z'n ronde vorm, bijzondere zwarte schil en knapperige, zoete vruchtvlees.

Dit jaar ligt de prijs 50.000 yen (€362) hoger dan de duurste watermeloen, die vorig jaar op dezelfde markt werd verkocht. Ondanks de aanzienlijke kosten is het niet de duurste vrucht ooit: in 2008 werd er een watermeloen op een veiling verkocht voor 650.000 yen (€4706). De dure watermeloen van dit jaar werd gekocht door Satoshi Ogino, een groente- en fruithandelaar die vertelde te hebben geboden om "de inspanningen van de telers aan te moedigen".

Een telerscoöperatie uit Toma is van plan dit jaar ongeveer 70.000 Densuke watermeloenen te verschepen, met een iets gematigder prijskaartje van 5000 yen (€36) per stuk. Fruit wordt in Japan al lange tijd gezien als luxe-item en wordt vaak als speciaal geschenk gegeven in een bijna net zo'n dure verpakking.

Alledaags supermarktfruit is ook duur: appelen worden soms verkocht voor €3,80 per stuk, als weerspiegeling van de eerbied van het land voor perfect gevormde seizoensproducten. De hoogste prijzen voor Japanse vruchten worden echter gezien op regionale veilingen, voor de eerste producten van het seizoen, voor bijvoorbeeld druiven, mango's en meloenen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven