Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogstraten en Belorta present op aardbeienfeesten Melsele

Tholen - Elk jaar worden in het Belgische Melsele aardbeienfeesten gehouden. Dit keer was het alweer de 52e editie, van woensdag 28 mei tot zondag 1 juni. Er waren diverse activiteiten rondom de aardbei voor jong en oud, van quizzen tot gedichtenwedstrijden en modeshows. Op donderdag 29 mei was om 10:30 uur de officiële opening. Er waren proefstanden met streekproducten van lokale handelaren en er waren ook afgevaardigden van de veilingen aanwezig, gezien de feesten ook worden gesteund door Veiling BelOrta en Veiling Hoogstraten.



Opening
Jan Prinsen van het Belgian Fresh Food Institute was ook aanwezig op deze dag en maakte een mooie fotoreportage. Hij vertelt: "Na de officiële opening door de knappe Belleman, was er een toespraak van Filip Fonteine, directeur veiling Belorta en de Burgemeester van Beveren. Men kon nadien verschillende lekkere hapjes proeven met aardbeien. Er waren echt knappe combinaties."



Melsele is als streek gekend voor haar lekkere aardbeien. De verschillende deelnemers stonden met hun producten in standjes met als decor tekeningen gemaakt door de kinderen uit Melsele. Jan vertelt dat er twee prijzen waren. "Eéntje voor de dikste aardbei, deze was 120 gram, en een prijs voor de mooiste kist."






Jos van Dessel (BelOrta), Gaston Opdekamp (Veiling Hoogstraten), Filip Fontaine (BelOrta) en Stefaan Kind van de Boerenbond.

Klik hier voor meer foto's van het feest


Voor meer informatie:
Belgian Fresh Food Institute
Jan Prinsen
Tel: (+32) 0-477 252372
belgian.fresh.food.institute@gmail.com
www.belgianfreshfoodinstitute.be