
Tholen - Kersen zijn al jarenlang de specialiteit van de familie van der Zwaard. "Opa Jan-Pieter van der Zwaard is in 1934 begonnen met aardbeien en kersen en hardfruit, toen nog met paard en wagen. Kersen zijn ook altijd zijn specialiteit geweest. Deze traditie heeft mijn vader Ap van der Zwaard voorgezet. En voor mij geldt hetzelfde. Je moet passie voor een product hebben of je moet er niet in doen", vertelt Wilko van der Zwaard.

Kersen komen bij Wilko Fruit zeven dagen in de week binnen en ze zijn ook zeven dagen per week te laden. "We zitten nu al sinds drie weken in de kersen van Zalama uit de 'Valle de Jerte'. Dit is de grootste kersenproducent van Europa", vertelt Wilko. "Daarnaast halen we ook kersen uit de streek van Murcia onder El Ciruelo en uit Lerida met de merken van Cerima Cherries, Cacharillo en nog diverse topmerken waaronder Gaudias."

Wilko Fruit heeft dit jaar een nieuwe kersendoos ontwikkeld met alleen maar kersen op het carton. "De kers is en blijft een luxe product en hier hoort ook een luxe verpakking bij", zegt Wilko. "Hier willen wij de nieuwe kersenrassen in doen (Frisco, 3-13,4-84, (Somerset Skeena) en nog veel meer. Dit zijn allemaal dikke kersen, die veel meer waard zijn. Ik vind dan ook dat voor de nieuwe kersenrassen de klanten meer geld moeten gaan betalen."

"Met Zalama is de California 1 nu afgelopen en gaan door met California 2, 3, 4, 5 en Navelinda, allemaal sterke vleeskersen", zegt Wilko. Ook doen we programma's met supermarkten in 10x500 gram. We gaan door met Bulgarije, Hongarije, België, Nederland, Turkije, Canada, Tasmanië en dan weer Argentinië en Chili en uiteraard ook uit Frankrijk dat nu net begonnen is met de Burlat-kersen. Wij zien het seizoen zeer positief in als de weergoden meewerken", besluit de handelaar.

De Zalama's gelost

Wilkofruit b.v.
Tel: +31(0)765244460
Mob: +31(0)654761407
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.nl