Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
alle sterrenchefs als klant

Duurste groente ter wereld worden net buiten Parijs geteeld


De in Tokio geboren Asafumi Yamashita kwam meer dan 40 jaar geleden naar Frankrijk, waar hij onder meer kunstgeschiedenis studeerde (gevolgd door een carrière in boksen en golf). 25 jaar geleden zette hij de Yvelines op om bonsaiboompjes te telen, maar verloor de meest zeldzame soorten bij een inbraak. Toen hij 43 was besloot hij om groenten te gaan verbouwen.

Vandaag de dag teelt hij bijzondere Japanse groente en elk jaar gaat hij terug naar Japan om nieuwe zaden te vinden: Kabu raap, daïkon radijs, Komatsuna (Japanse mosterdspinazie), kruidige rode radijs, chrysant, rode Kyotowortelen etc.

Asafumi Yamashita verkoopt zijn groenten maar aan 7 klanten - alle sterrenchefs, waaronder: Pierre Gagnaire (Hôtel Balzac), Eric Briffard (George V), Laurent Delabre (la Tour d'Argent) en Sylvain Sendra (Itineraires). Hij levert de producten persoonlijk af en heeft 'carte blanche' - de chef-koks moeten zich aanpassen aan zijn producten.

''Pierre Gagnaire vertelt me dat ik de duurste groente ter wereld heb'' zegt de groente teler met een glimlach. Zijn prijzen zijn gemiddeld 3-5 keer hoger dan die in de regio Ile-de-France. Deze winter verkocht hij zijn spinazie voor € 25/kilo, 10 keer die van de marktprijs. Zijn meloenen zijn € 70 per stuk.



 
 
Publicatiedatum: