Bron: Regio15.nl

Nature's Pride in Maasdijk ontruimde vandaag, woensdag 30 april om 10.00 uur 's ochtends, het bedrijfspand nadat een aantal medewerkers onwel waren geworden. De medewerkers werden duizelig en kregen hoofdpijn. Snel waren alle 413 aanwezigen buiten, de ontruiming verliep rustig. Inmiddels is de productie weer hervat, Nature's Pride zoekt naar de oorzaak.
 
Hulpdiensten waren snel ter plekke, ze boden direct zorg aan de 22 medewerkers die last hadden. Twee medewerkers zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen, ze mochten aan het einde van de dag weer naar huis. Met de andere twintig medewerkers gaat het goed. Directeur Shawn Harris: "We zijn geschrokken van het incident, de gezondheid van onze medewerkers gaat natuurlijk voor alles. We zijn heel blij dat de ontruiming snel en rustig is verlopen en dat het iedereen goed lijkt te gaan. We willen de betrokken diensten en de medewerkers van harte bedanken voor hun snelle en kordate inzet om alles in goede banen te leiden."


Medewerkers op weg naar het oude pand. Bron: Regio15.nl
 
Geen afwijkingen luchtkwaliteit
De brandweer heeft gezocht naar de oorzaak van het incident. Om 13.00 uur 's middags hebben ze toestemming gegeven om het pand weer te gebruiken. Ze constateerden geen gevaar voor de gezondheid. Uit metingen van de brandweer en die van Nature's Pride eigen meetsystemen, bleek dat er geen sprake is geweest van afwijkingen in de luchtkwaliteit. Toch heeft Nature's Pride extra maatregelen getroffen: de ruimtes worden extra geventileerd. De productie is weer hervat, maar er is voldoende ruimte en tijd voor medewerkers om de gebeurtenissen van vandaag te bespreken.
 
Voorzorgsmaatregelen
Alle locaties waar mensen onwel geworden zijn, zowel in productieruimtes als op andere afdelingen, zijn verder onderzocht. Uit voorzorg is een partij sugarsnaps, waar op dat moment aan werd gewerkt, apart gezet. Het is onwaarschijnlijk dat deze groente de oorzaak is van het incident. De meeste mensen die onwel werden, hadden geen contact met het product. Om uit te sluiten dat de partij sugar snaps van invloed is geweest, zijn samples opgestuurd naar twee onafhankelijke laboratoria, namelijk Groen Agro Control en Laboratorium Zeeuws-Vlaanderen. De uitslag van de test is binnen 24 uur binnen.
 
Over Nature's Pride
Nature's Pride is in dertien jaar gegroeid naar een van de meest toonaangevende leveranciers van verse exotische groenten en fruit in Europa. Nature's Pride importeert ongeveer driehonderd producten uit meer dan zestig landen, de belangrijkste producten zijn mango, avocado en asperges. Het bedrijf is gevestigd in het Westland, er werken ruim driehonderd mensen. Drijvende kracht is directeur Shawn Harris, die het bedrijf in 2001 oprichtte. In de bedrijfsvoering van Nature's Pride staan duurzaamheid, kwaliteit en sociale verantwoordelijkheid centraal.


Medewerkers tijdelijk ondergebracht bij het oude pand. foto: Westlanders.nu